Algemeen directeur provincie vertrekt op 1 juli 2017


11-01-2017 JOURE – Algemeen directeur Guus van den Berg (64) vertrekt op 1 juli bij de provincie Fryslân. De heer Van den Berg zoekt na zeven jaar een nieuwe uitdaging. Dit heeft hij vandaag aangekondigd op de nieuwjaarsbijeenkomst van het personeel van de provincie. Naast algemeen directeur was hij sinds zijn komst in 2010 ook secretaris van het college van Gedeputeerde Staten.

Volgens gedeputeerde Klaas Kielstra (portefeuillehouder bedrijfsvoering) raakt de provincie ,,met Guus van den Berg een bevlogen en betrokken directeur en provinciesecretaris kwijt. Uit alles bleek dat zijn liefde voor Fryslân voor alles ging’’.

De afgelopen periode was de heer Van den Berg één van de initiators van de nieuwe werkwijze van de provincie, die tot een slagvaardiger ambtelijke organisatie moet leiden. Daarnaast introduceerde hij een traineeprogramma en een intern detacheringsbureau. Als ambtelijke opdrachtgever gaf hij vorm aan Lân fan Taal, één van de evenementen van Culturele Hoofdstad.

In het nationale samenwerkingsverband met de andere provincies was hij actief als secretaris van de bestuurlijke adviescommissie die zich bezighoudt met het energiedossier. De werving voor een opvolger start binnenkort. De heer Van den Berg vormt tot 1 juli de directie met Maaike van Gils en Arie Piet.