Agrarische organisaties en agribusiness steunen boeren met #trotsopdeboer

01-10-2019 JOURE – In de weekendedities van een aantal landelijke en regionale dagbladen is een paginagrote fullcolour advertentie verschenen met als titel ‘Wij zijn trots op de boeren’ (#trotsopdeboer). Deze actie wordt gesteund door 31 partijen uit de sector en gecoördineerd door Agribusiness Service. De logo’s van alle deelnemende partijen staan onder de advertentie. Ook online wordt de advertentie wijdverspreid en dragen de partners de boodschap uit via social media.

De agrarische sector is volop in het nieuws. Boeren maken zich zorgen over de continuïteit van hun bedrijf en hun positie in de maatschappij. Veel partijen die met enige regelmaat op het boerenerf komen, delen deze zorgen. Daarom spreken ze hun waardering uit voor de boer door een paginagrote advertentie te plaatsen in de landelijke en regionale kranten.

Vandaag zijn er boeren vanuit het hele land onderweg naar Den Haag om te protesteren. Nog voor 8:00 uur in de ochtend stond er al meer dan 800 kilometer file op de Nederlandse wegen. Rondom het verkeer in Utrecht stond het verkeer al muurvast.

LTO Nederland, LLTB, ZLTO, LTO Noord, de Nederlandse vereniging voor de diervoederindustrie Nevedi en CRV hebben het initiatief genomen om de boeren een hart onder de riem te steken en een positief geluid te brengen naar de maatschappij.