Af en toe zon, in het noorden enkele buien

08-04-2022 JOURE – Over het noorden van het land komen buien voor. Deze buien trekken naar het oosten weg. Geregeld schijnt de zon, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe. In het zuidoosten valt later vandaag wat lichte regen. Het wordt 9 of 10 graden. Morgen trekken buien over het land, zondag is het over het algemeen droog. Met 8 tot 12 graden is het een fris weekend. Maandag en dinsdag verlopen het droog met geregeld zon. Het wordt een flink stuk warmer. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe.

Er trekken vanochtend over het noorden van het land enkele buien. Deze buien kunnen lokaal gepaard gaan met hagel of onweer. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De buien trekken geleidelijk het land uit en op veruit de meeste plaatsen is het later op de ochtend droog. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe. De zuidwestenwind draait naar het westen en is matig en in het Waddengebied vrij krachtig, windkracht 3 tot 5.

Vanmiddag is het over het algemeen bewolkt en in het zuiden en zuidoosten valt soms wat lichte regen en motregen. De wind draait naar het noordwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan de west- en noordkust en in het Waddengebied, windkracht 4 tot 6. De temperatuur loopt op naar 9 of 10 graden. In het zuiden van Limburg wordt het niet warmer dan een graad of 8.

Vanavond is het over het algemeen bewolkt en in het zuiden van Limburg valt lichte regen. In het noorden van het land komt een enkele bui voor. Komende nacht trekken vanuit het noordwesten meerdere buien over het land. Tussen de buien door klaart het ook even op. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en een klap onweer. De temperatuur daalt naar 1 of 2 graden in het binnenland en naar 3 in het westen.

Morgenochtend trekken talrijke buien over het land en daarbij is ook hagel en een vlok natte sneeuw mogelijk. Ook kan het onweren. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De wind waait uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee en in het Waddengebied, 4 tot 6 Bft

Ook morgenmiddag trekken buien over het land, maar geleidelijk beperken de buien zich tot het noorden van het land. De zon schijnt geregeld en er waait een matige tot krachtige noordwestenwind. De temperatuur loopt op naar 8 graden in het noorden en 10 in het zuiden en dat is duidelijk te laag voor de tijd van het jaar. Temperaturen van 12 tot 14 graden zijn gebruikelijk.

Morgenavond en in de nacht naar zondag is er een mix van opklaringen, wolken en vooral in het noorden nog een paar buien. De wind draait naar het westen en neemt sterk in kracht af en de temperatuur daalt naar 1 tot 3 graden in het noorden en westen en naar waarden rond het vriespunt in het oosten en zuiden.

Zondag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Lokaal is nog een bui mogelijk, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De westenwind is matig, in het Waddengebied vrij krachtig en het wordt iets warmer. In het noorden is het een graad of 9, in het zuiden kan het 11 of 12 graden worden.

Na een koude nacht met landinwaarts op veel plaatsen lichte vorst, is het maandag droog. Er is vrij veel sluierbewolking zichtbaar, maar daar schijnt de zon goed doorheen. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht en daarmee wordt duidelijk zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 11 graden in het noorden en naar 15 in het zuiden. In het midden van het land is het een graad of 13.

Dinsdag is er opnieuw sluierbewolking aanwezig, maar geregeld schijnt ook de zon. Het blijft over het algemeen droog, al is een lokale bui in het westen van het land niet helemaal uitgesloten. De matige wind draait van oost naar zuid en het wordt nog warmer met maxima van 15 graden in het noorden en 19 in het zuiden. Lokaal kan het in het zuiden 20 graden worden. Op de Waddeneilanden en langs de noordkust wordt het 12-13 graden.

Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe. Er is meer bewolking en dagelijks valt regen of komt het tot enkele buien. Van tijd tot tijd schijnt ook de zon. De temperaturen doen langzaam weer een stapje terug en aan het eind van de week is het 13 tot 16 graden.

In het paasweekend neemt de neerslagkans weer af en schijnt vaker de zon. De temperatuur ligt dan naar verwachting tussen 12 en 15 graden.