Af en toe (mot)regen en zeer zacht

08-01-2020 JOURE – Het is bewolkt en er valt van tijd tot tijd lichte regen en motregen. Het is zeer zacht met een temperatuur die stijgt naar 11-13 graden. Ook morgen is het regenachtig en zacht met temperaturen van 12-14 graden. Vrijdag is nog kans op regen, maar daarna nemen de neerslagkansen af. De zon schijnt vaker en het wordt dagelijks 8-10 graden.

Vanochtend is het grijs, nevelig en bewolkt en valt af en toe wat lichte regen en motregen. De zuidwestenwind neemt af naar matig boven land en naar vrij krachtig aan zee.

Vanmiddag nemen de neerslagkansen in het westen en noorden af en breekt af en toe de zon door. In de rest van het land blijft het grijs en bewolkt met af en toe wat lichte regen en motregen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en neemt verder af naar zwak tot hooguit matig. De temperatuur is zeer hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 11 graden in het noorden, naar 12 in het midden en naar 13 graden in het zuiden van het land. Normaal is het begin januari een graad of 5.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en vanuit het westen gaat het opnieuw enige tijd regenen. Aanvankelijk waait het niet, in de nacht neemt de zuiden- tot zuidwestenwind weer in kracht toe. De temperatuur wordt niet lager dan 7 graden in het noorden en 11 in het zuiden.

Morgen is het bewolkt en vooral in de ochtend zijn er flinke perioden met regen. In de middag trekt de regen naar het oosten weg en wordt het in het westen van het land weer droog met enkele opklaringen. Tegen en in de avond stijgt de kans op regen weer. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot soms hard aan zee windkracht 6 tot 7. De temperatuur stijgt naar maximaal 12 graden in het noorden en westen en naar 13 graden in het midden en oosten van het land. In het zuiden wordt het op veel plaatsen 14 graden. Op de Wadden wordt het maximaal 10-11 graden.

Vrijdag is het overwegend bewolkt en valt nog af en toe wat lichte regen en motregen. In de middag nemen de neerslagkansen af en in het westen kan de zon nog even doorbreken. De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordwesten, maar later neemt de wind in kracht af en wordt veranderlijk. De temperatuur stijgt naar 8 graden in het noorden en naar 10 in het zuiden.

Zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige en in de kustgebieden een (vrij) krachtige zuidwestenwind. In de vroege ochtend ligt het kwik landinwaarts dichtbij het vriespunt, zaterdagmiddag wordt het 8-9 graden.

Zondag overheerst de bewolking en stijgt de kans op regen. De zuidwestenwind waait matig tot krachtig en de temperatuur stijgt wederom naar 8-9 graden.

Ook volgende week is geen zicht op winterweer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden met kans op een bui. De temperatuur stijgt op de meeste dagen naar 8 tot 10 graden.