Advies na de storm: ga niet naar het bos

19-02-2022 JOURE – Gister raasde storm Eunice over ons land, met als gevolg veel omgewaaide bomen. Staatsbosbeheer adviseert daarom dit weekend het bos te mijden. Er zijn werkzaamheden en de kans op takbreuken is groot. Bezoekers zijn van harte welkom in onze ‘open’ natuurgebieden zoals de duinen, polders, uiterwaarden en heide.

Takbreuken
De gevolgen van de storm zijn in elk gebied anders. Dit weekend inspecteren boswachters de bossen en letten dan vooral op mogelijk gevaarlijke situaties zoals half omgewaaide en hangende bomen en takbreuken. Dat zijn afgebroken takken die nog in de boom hangen en bij het kleinste zuchtje wind naar beneden komen.

Werkzaamheden
Overal zijn boswachters aan het werk. Omgewaaide bomen op doorgaande wegen en op rasters van gebieden waar grazers lopen, halen we zo snel mogelijk weg. De overige paden volgen in de loop van komende weken. Houd de lokale berichtgeving in de gaten voor gedetailleerde informatie. Of volg de boswachters via social media of boswachtersblogs.

Gevarieerd bos
Er zijn aardig wat bomen omgewaaid, maar geen grote vlakken. Het bos is beter bestand tegen stormen dan enkele decennia geleden. Dit is het gevolg van bosbeheer waarbij we streven naar meer variatie in leeftijd en soorten bomen.

Activiteiten
De boswachters bekijken per gebied of geplande excursies en andere activiteiten komende dagen door kunnen gaan. Bij annulering ontvangen deelnemers persoonlijk bericht en krijgen ze automatisch hun geld terug.