Ada Stel ‘Geleende gezichten’

09-04-2022 LEMMER – Op zaterdag 23 april opent de expositie Geleende Gezichten van Ada Stel in de Bibliotheek in Lemmer. Om 10.30 uur wordt de expositie geopend en zal Ada Stel zelf iets vertellen over de expositie.   

Geleende Gezichten is een kunsthistorisch project van beeldend kunstenaar Ada Stel uit Joure. Het project bestaat uit een serie van 102 portretten van Joodse kinderen, die leven en toekomst werd ontnomen in de nazi- vernietigingskampen. Elk portret staat symbool voor één transport vanuit Nederland. Haar echtgenoot Koos Stel schreef er de gedichten bij.  

Wanneer in 2012 het boek In Memoriam van Guus Luijters verschijnt wordt hij geïnterviewd in het programma De Wereld draait door. In dit interview maakt hij de opmerking: “ik wil die kinderen weer een naam geven”. Ada wordt gegrepen door deze uitspraak en heeft met dit project een gezicht gegeven aan deze Joodse kinderen.   

In de Bibliotheeki n Lemmer hangt een selectie van de 102 portretten. De expositie is te zien t/m 4 juni 2022. Meer informatie is te vinden op deze website.