Accolade overhandigt sleutels aan bewoners van de Wietske Tademalaan in Joure

10-03-2021 JOURE – Deze week levert woningcorporatie Accolade de nieuwbouwwoningen op aan de Wietske Tademalaan in Joure. De corporatie liet hier zestien energiezuinige, duurzame woningen bouwen. Meneer en mevrouw Van Malsen ontvingen als eerste hun sleutel. Eerder woonden zij ook aan de Wietske Tademalaan. Ze verhuisden tijdelijk om nu weer terug te keren naar een totaal nieuwe woning op dezelfde plek.

Duurzaam en betaalbaar
De woningen zijn gebouwd zonder gasaansluiting. Ze hebben twee slaapkamers en een huur onder de sociale huurtoeslaggrens. Bewoners kunnen dus huurtoeslag aanvragen. ‘Ik vind het heel fijn dat de woning zeer energiezuinig is. Zo betaal ik straks minder aan maandelijkse energielasten’, vertelt een van de nieuwe bewoners. Eerder koos Accolade ervoor om de oude vijftien woningen circulair te laten slopen. De onderdelen van de huizen werden zoveel mogelijk hergebruikt. De woningen zijn volgens de droogstapelmethode gebouwd. Dit houdt in dat een groot deel van de woningen in de fabriek zijn gebouwd. Ook zijn de huizen voor 92 procent circulair door het materiaalgebruik. En omdat de woning demontabel is.

Verhuur en inrichting
De woningen waren snel verhuurd. Deze week ontvangen alle huurders de sleutel. Daarna is het tijd om de extra parkeerplekken af te maken. Ook laat Accolade het openbaar terrein verder inrichten. Meer over het project staat op www.accolade.nl/wietsketademalaan.