Aanbrengen nieuwe slijtlagen op wegdek


13-06-2018 JOURE – Het was u misschien al opgevallen maar sinds afgelopen maandag brengt de gemeente op verschillende wegen in de gemeente een nieuwe slijtlaag aan, om de wegen veilig te houden. De werkzaamheden zullen aanhouden tot en met vrijdag 29 juni. Naast de autowegen krijgen ook een aantal fietspaden een nieuwe slijtlaag. De afgelopen tijd is geïnspecteerd op welke plekken reparatie nodig is en maandag starten we met het aanbrengen ervan, als het weer het toe laat. De wegen blijven gewoon toegankelijk, maar de gemeente vraagt inwoners om rekening te houden met enige overlast door werkzaamheden.

Binnen en buiten de bebouwde kom
Een nieuwe slijtlaag zorgt ervoor dag een weg of pad veilig blijft en weer een paar jaar mee kan. Wordt de slijtage te erg, dan krijgt zo’n locatie nieuw asfalt. Het gaat nu om reparaties van wegen zowel binnen de bebouwde kom als buiten de bebouwde kom: deels in Joure en Balk en daarnaast in enkele buitendorpen in de regio Lemmer. De gemeente kan de werkzaamheden alleen bij droog weer uitvoeren.

Houd rekening met opspattend split
De gemeente voert de reparaties uit met bitumen en steenslag. Dit brengen ze aan met een machine, waardoor enige overlast of vertraging kan ontstaan. Wel blijven de wegen gewoon open. We waarschuwen de weggebruikers voor ‘slipgevaar’ en ‘opspattend split’ met borden langs de weg.