Aanbrengen nieuwe slijtlagen op wegdek

18-06-2019 JOURE – Tot en met vrijdag 28 juni brengt de gemeente op verschillende wegen weer een nieuwe slijtlaag aan, om de wegen veilig te houden. Ook een aantal fietspaden krijgt een nieuwe slijtlaag. De afgelopen tijd is geïnspecteerd op welke plekken reparatie nodig is en inmiddels zijn we gestart met het aanbrengen ervan, als het weer het toe laat. We kunnen de werkzaamheden namelijk alleen bij droog weer uitvoeren. De wegen blijven gewoon toegankelijk, maar we vragen inwoners om rekening te houden met enige overlast door deze werkzaamheden.

Aanbrengen nieuwe slijtlaag
Een nieuwe slijtlaag zorgt ervoor dat een weg of pad veilig blijft en weer een paar jaar mee kan. Wordt de slijtage te erg, dan krijgt zo’n locatie nieuw asfalt. Het gaat nu om reparaties van wegen zowel binnen- als buiten de bebouwde kom. Een overzicht van alle straten vind je onderaan deze pagina in het document ‘Slijtlagen onderhoud 2019’.

Houd rekening met opspattend split
De gemeente voert de reparaties uit met bitumen en steenslag. Dit brengen we aan met een machine, waardoor enige overlast of vertraging kan ontstaan. Wel blijven de wegen gewoon open. We waarschuwen de weggebruikers voor ‘slipgevaar’ en ‘opspattend split’ met borden langs de weg.