A7 Attent inmiddels goed voor 1300 overtredingen


17-08-2017 JOURE – Sinds dat de 'A7 Attent!' actie is begonnen zijn er tussen 3 april en 14 augustus niet minder dan 1299 overtredingen geconstateerd. Grootste overtredingen betreffen met name afleidingen in het verkeer en snelheidsovertredingen. 53 bestuurders moesten na het vertoonde verkeersgedrag hun rijbewijs inleveren. 

Rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag als bumper kleven, geen richting aangeven, keren op de weg en rechts, technische mankementen en rechts inhalen zijn slechts een aantal voorbeelden van de overtredingen. Diverse vrachtwagen chauffeurs werden op de bon geslingerd voor inhalen.

A7? Attent
Onder het motto ‘A7? Attent!’ worden weggebruikers gewezen op veilig verkeersgedrag. Een motto met een dubbele betekenis: aan de ene kant staat ‘attent’ voor attentie, ergens aandacht voor hebben. Weggebruikers worden dus opgeroepen hun aandacht bij het verkeer te houden. Aan de andere kant staat ‘attent’ voor behulpzaam en vriendelijk omgaan met medeweggebruikers.

Politie en Rijkswaterstaat roepen verkeersdeelnemers op de A7 dus ook op om zich sociaal in het verkeer te gedragen, dus verkeersdeelnemer te zijn met oog voor de medeweggebruikers. Kortom: als we allemaal attent zijn in het verkeer, en zowel de aandacht op de weg houden als vriendelijk omgaan met medeweggebruikers, komen we veilig thuis. De boodschap ‘A7? Attent!’