7e wedstrijd Skûtsjesilen zet verhoudingen onderling op scherp13-08-2017 JOURE – Met windkracht 4 tot 5 was het IJsselmeer de plaats van de 7e wedstrijd om de SKS competitie. Er waren flinke golfslagen welke voor Grou uiteindelijk goed uit wist te pakken. Na de start voor het publiek zeilden de skûtsjes naar de boventon. Na het rondden van een extra boei, volgde het voordewindserak. Het Grouster skûtsje kwam goed uit de startblokken en kwam als eerste bij de bovenboei gevolgd door Heerenveen. De halve maan kende een valse start en moest daardoor gedwongen opnieuw over de startlijn. Woudsend kende ook een slechte start waardoor de strijd achterin gelijk kon beginnen.

Na twintig minuten hield het Langwarder skûtsje er mee op. Het statement van de Langweerders heeft de onderlinge verhoudingen tussen de SKS en de schippers behoorlijk op scherp gezet. Volgens het SKS-bestuur werden zij overrompeld door het plotselinge vertrek van het skûtsje van Langweer. De SKS wil zondag trachten de Langweerders nog aan het zeilen te krijgen echter lijkt die gedachte een stap te ver. 

Grou en Heerenveen waren vrij snel veilig. Akkrum, dat op 0,1 punt nog altijd klassementsleider was zagen Grou al snel op de rest uitlopen samen met Heerenveen. Akkrum eindigde als zevende achter Sneek. Vandaag is er een rustdag en zal de SKS alle zeilen bij moeten zetten om de skûtsje vloot nog bij elkaar te houden. Vooralsnog ziet dat er echt niet naar uit en wordt het wellicht tijd voor een verse wind.