73 Sloepen van start bij Kameleonrace


03-07-2017 TERHERNE – Afgelopen zaterdag vond de 12e editie plaats van de Kameleonrace in Terherne. Dit jaar was de Kameleonrace genomineerd voor het Nederlands Kampioenschap in alle klassen. De dagen vooraf was het weer erg wisselvallig en de voorspellingen voor afgelopen zaterdag leken dan ook bar en boos te worden. 

Rond 8:00 kwamen de eerste sloepen aan in Terherne om getakeld te worden. Met 73 deelnemende sloepen was die een hele organisatie om alle teams op tijd aan de start te laten verschijnen. Vanaf 12:00 uur starten de sloepen om de minuut bij de Heerenzijlbrug. De route leidde hen over de Terkaplester Poelen en het Akkrumerrak, door de Meinesleat en langs het Kameleoneiland, richting de Goïngarypster Poelen om vervolgens weer te finishen bij de Heerenzijlbrug. Tijdens de wedstrijd troffen de deelnemers alle facetten van het roeien, windvlagen voor en tegen, golven, ruig en vlak water, dit maakte de race extra spannend en onvoorspelbaar. De wedstrijd kon door het publiek gevolgd worden vanaf de Heerenzijlbrug en bij Foodbar Picknickers.

Na de race verplaatsten de festiviteiten zich naar Paal 43 in het Kameleondorp. Hier konden deelnemers en publiek genieten van live muziek en een hapje en drankje, waarna om 18:00 uur de prijsuitreiking van start ging. De eerste plaats Algemeen Klassement Dames was voor de Pulp Fiction Uit Makkum, de tweede plaats voor de GIA Light uit Rutten en de derde plaats voor de dames van de Beluga uit Sneek. Bij de heren was de eerste plaats voor de Grutte Bear uit Joure, de tweede plaats voor de Polyester uit Aalsmeer en de derde plaats voor de Orkaan uit Muiden.