4 mei – Geen stille tocht en ceremonie in Joure

14-04-2020 JOURE – De maatregelen van de Nederlandse overheid om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan heeft ook gevolgen voor de stichting Nationale Herdenking Joure. Er zal op maandag 4 mei geen stille tocht plaatsvinden en ook de ceremonie in park Herema State zal komen te vervallen.

Voornoemde stichting zal met een aangepast plan toch een vorm van herdenken organiseren zodat we toch in verbondenheid kunnen herdenken.

Bij de plakette aan de Jouster Toren en het monument in park Herema State zullen enkele kransen namens onze samenleving worden neergelegd. Dit gebeurt zonder publiek, muzikale omlijsting, sprekers etc. en op een ander tijdstip dan gebruikelijk. Er zullen in totaal 5 kransen worden neergelegd, Stichting Nationale Herdenking, Gemeente De Fryske Marren, Gezamenlijke scholen, Gezamenlijke kerken en Ik bin in Jouster… In navolging van het verzoek van de Commissaris van de Koning, dhr. A. Brok, wordt verzocht thuis via de mediate gedenken. Een foto (‘stilleven’) van de kransen in park Herema State zal in de vooravond van 4 mei via social-media verspreid worden. Op die manier kunnen we toch bij elkaar zijn en ons verbonden voelen met de jaarlijkse dodenherdenking.