30e driebanden biljarttoernooi Sintjohannesga groot succes

09-03-2020 SINTJOHANNESGA - In het eerste volle weekend van maart werd in Sintjohannesga traditiegetrouw weer het driebandentoernooi georganiseerd. Dit maal vierde de plaatselijke Driebandencommissie (Pieter Venema, Appie Huisman, Andries Sloothaak en Lysanne Venema) maar liefst haar zesde lustrum met onder andere gebak en een uniek glas per deelnemer. Ook dit jaar mocht de organisatie weer rekenen op de steun van vele sponsoren die het toernooi mede mogelijk hebben gemaakt voor de vele deelnemers.

Het toernooi wordt elk jaar georganiseerd voor inwoners van Sint Jânsgea, Rotsterhaule, Reahel en Rotstergaast en voor leden en oud-leden van de plaatselijke biljartvereniging Op Tiid Krytsje. Pieter Venema: “It is prachtich om te sjen dat wy sels dizze 30e kear noch sa maklik de poules fol krije kinne. Elk jier wer komme de dielnimmers fanút it hiele lân werom nei de kroech yn Sint Jut om hjir te striden om de prizen, mar ek om mekoar wer even te sjen en by te praten. Wat dat betreft is dit toernoai krekt in reuny!”

Tijdens deze speciale editie streden net als de afgelopen jaren maar liefst 84 deelnemers op vrijdag, zaterdag en zondag voor een plekje in de laatste 2 poules van zondagmiddag. De aanwezige deelnemers, toeschouwers, familie en vrienden zagen uiteindelijk als zesde eindigen: Volken Sloothaak, vijfde: Henk de Jong, vierde: Bennie van Hes en derde: Harm-Jan Sloothaak.

De finale werd gespeeld tussen Bernardus van Stralen en René de Jong. Deze finale werd gewonnen door René de Jong die de wisselbeker, die al in 1997 beschikbaar werd gesteld door Hilbert de Hey, mee naar huis mocht nemen. Na de finale vond een verloting plaats van een keu, een levensmiddelenpakket en een tegoedbon van eetcafé Rus’an welke werden gewonnen door Jan Heeringa, Ad van der Stel en Djoekje Bijker-Akkerman.

Djoekje was tevens de beste dame van het toernooi. Eventuele foto’s en verslagen van dit jaar en van voorgaande jaren zijn terug te vinden via de Facebookpagina ‘Driebanden biljart toernooi St. Johannesga’.

(Foto: Lysanne Venema)