Milieuterrein Balk verhuist naar tijdelijke locatie


30-03-2018 BALK – Het milieuterrein aan de Eigen Haard in Balk gaat verhuizen. Het terrein aan de Eigen Haard 11 is verkocht en op maandag 9 april nog open voor het wegbrengen van afval. Daarna kunt u vanaf vrijdag 13 april terecht op het tijdelijke milieuterrein aan de Eigen Haard 26 (terrein bij Folkerts), vlakbij het huidige milieuterrein. De openingstijden blijven gelijk (maandag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur)
Balk houdt een milieuterrein
Er blijft een milieuterrein in Balk. De definitieve locatie is nog in procedure. Daarom verhuist de milieustraat nu eerst naar een tijdelijke locatie, zodat u afval kunt blijven wegbrengen. Vanwege de beschikbare ruimte en hoeveelheden, worden op het tijdelijke milieuterrein een aantal afvalsoorten niet toegestaan: KCA, asbest, gasflessen en ongescheiden bouw- en sloopafval. Voor deze afvalsoorten kunt u in Lemmer en Joure terecht. Als u bouw- en sloopafval gescheiden aanlevert, kunt u wel in Balk terecht.

Lemmer en Balk
Op het industrieterrein Lemsterhoek in Lemmer is een nieuw milieuterrein in ontwikkeling voor Lemmer en omgeving (planning ingebruikname is eind 2018). Daarnaast blijft er in Balk een eigen milieuterrein. Hier kunt u terecht voor het wegbrengen van de meeste afvalsoorten. Voor afvalsoorten zoals KCA en asbest blijven Joure en Lemmer beschikbaar.