24e editiw Nederlandse Zeilschool Kampioenschap


11-10-2017 JOURE – In het weekend van 14 tot 15 oktober wordt voor de 24e keer het Nederlandse Zeilschool Kampioenschap georganiseerd. Tijdens dit fantastische evenement gaan diverse zeilscholen strijden om de eerste plaats op de Langweerder Wielen in het gastvrije Langweer. De wedstrijden worden door de Koninklijke  Watersport Vereniging van Langweer georganiseerd.

Deze Vereniging stelt onder andere een officieel protestcomité samen, welke toezicht zal gaan houden op de naleving van het wedstrijdreglement. De wedstrijden zullen worden gevaren in Valken van bootverhuurbedrijf Ottenhome in Heeg. Het programma voor dit weekend ziet er als volgt uit:

Vrijdagavond :
Ontvangst vanaf 21.00 uur in Eetcafe de Drie Zwaantjes, de Buorren 22 in Langweer. Hier worden de boten uitgegeven wordt de poule indeling bekend gemaakt

Zaterdag :
verdag worden de wedstrijden gevaren. Iedere zeilschool komt uit met vier Valken die elk bemand worden door drie instructeurs van de betreffende zeilschool. De wedstrijden worden verdeeld over vier poules die zaterdag allen een keer tegen elkaar varen.'s Avonds is er een groot feest in Eetcafe de Drie Zwaantjes, de Buorren 22 voor alle deelnemende zeilinstructeurs

Zondag :
Overdag varen de beste zeilscholen tegen elkaar in de Gold fleet. De overige zeilschoolteams strijden om de zege in de Silver fleet.