19de Shanty straatfestival in Midstraat


26-08-2017 JOURE – Voor de 19de keer meren de shanties vandaag af in de Midstraat van Joure voor het shanty straatfestival. Aan de formule is niet veel veranderd. Omringd door 4 gastkoren verzorgt shantykoor De Warringers dit evenement. Dit jaar zijn er vier gastkoren aanwezig namelijk het Groot Blokzijls Piratenkoor uit Blokzijl, het Hindelooper zeemanskoor "Auke Wybesz" uit Hindeloopen, het Broekster Shantykoor uit Broek en het Skomjend Wiid uit Bolsward.

De shantykoren zijn op vier verschillende plaatsen te zien (en te luisteren) in de midstraat. De eerste locatie is tegenover snackbar skroei in de Midstraat, De tweede locatie is het Drolshagen plein bij de katholieke kerk, de derde locatie is op de hoek van de Torenstraat naast de Hobbe van Baerdt kerk en de laatste locatie is op het Douwe Egberts plein voor Bistro Fred. 

Intussen oefenen de Jouster shanties weer een lekker repertoire in, waarin iedereen zich kan vinden en uitleven. Het festival begint op zaterdag 26 augustus om 13:00 uur en zal om en nabij de klok van vijf afgelopen zijn. Daarna is er nog een 'After shanty' tegenover restaurant Die Gaststube te Joure.