Vrouwendag Joure 2018


06-03-2018 JOURE – Al ruim honderd jaar wordt er wereldwijd op en rond 8 maart aandacht besteed aan de positie van vrouwen en meiden, die nog vaak te wensen overlaat. In Fryslân gebeurt dit vanaf 1979. In ieder land wordt deze dag op een andere manier ingevuld: als een feestdag voor vrouwen, waarop gezamenlijk wordt gegeten en gedanst; als een soort Moederdag, waarop vrouwen bloemen krijgen van hun man of werkgever; of als een politieke dag, waarop aandacht wordt gevraagd voor de verbetering van de maatschappelijke en economische positie van vrouwen, die nog nergens ter wereld gelijkwaardig is aan die van mannen. In Nederland vieren we vooral feest om te herdenken wat er allemaal al is bereikt op het terrein van de vrouwenemancipatie, waarbij vanuit solidariteit wordt gekeken naar de actuele stand van zaken in de rest van de wereld.

Al vele jaren wordt bij Miks welzijn de Internationale Vrouwendag gevierd voor vrouwen uit Joure en wijde omgeving. Met alelrlei leuke workshops en een Meet&Eat! In 2018 doen we dat op vrijdag 9 maart, met als thema: ‘Hart voor Vrouwen’.

Programma
Vanaf 15.00 uur is er inloop met koffie en thee. Het programma start om 15.30 uur met een korte, interactieve inleiding. Daarna kun je vanaf 16 uur meedoen aan één van de drie workshops. In workshop 1 “Schilderen, met hart en ziel!” kun je creatief met acrylverf aan de gang. Na een introductie van Mirjam de Gier ga je schilderen zonder na te denken over het eindresultaat. Je hebt hiervoor dus ook geen schilderervaring nodig. Er kunnen maximaal 14 deelnemers mee schilderen.

In workshop 2 kun je vooral actief bezig. Onder leiding van Anke Bos doe je bij “Boxingyoga, voor een stressvrij hart” in slow-motion een mix van yogahoudingen en boksbewegingen. Goed voor kracht, flexibiliteit en balans. De workshop wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Iedereen kan hieraan op eigen niveau meedoen. Maximaal 20 deelnemers.

In workshop 3 “Reanimeren, hartstikke belangrijk!” geeft Jantsje Tiemersma van EHBO Joure op een laagdrempelige manier voorlichting over het verschil in signalen bij hartklachten van vrouwen en mannen, over de 112 alarmcentrale, reanimatie en het gebruik van de AED. Zelf even oefenen met een pop mag, maar hoeft niet. Maximaal 20 plaatsen.
Rond 18 uur starten we met de Meet&Eat met soep, hapjes en gezellige gesprekjes. Een mooie manier om nieuwe vrouwen te ontmoeten en beter te leren kennen.
Wanneer het eten weer gezakt is sluiten we de dag rond 20 uur af met een workshop “Line dance, dans met je hart dan volgen je voeten vanzelf”. Wietske Boersma, tweedejaars stagiaire bij Miks en zelf enthousiast line dancer, leert ons een gemakkelijke en vrolijke dans. Een heerlijk actieve afsluiting waarbij iedereen mee kan doen, maar waarbij het natuurlijk ook prima is om lekker te kijken.

Vooraf opgeven
Deelname aan de vrouwendag kost € 3,= ongeacht wanneer je binnenkomt. Is het niet mogelijk om het programma vanaf het begin te volgen, dan val je maar gerust op een later tijdstip binnen. Opgave, liefst voor 6 maart, bij Miks via (0513) 414593 of telefoon@miks-welzijn.nl. Graag horen we dan ook voor welke workshop je kiest en/of je blijft eten en eventuele dieetwensen. Kijk voor meer informatie (ook over Vrouwendag Balk) op www.miks-welzijn.nl