11 tot 13 graden en veel wind

08-05-2020 JOURE – Het is wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Er waait een koude noorden- tot noordoostenwind en het wordt slechts 11-13 graden. Morgen is vooral in het noorden kans op enkele buien. Het wordt opnieuw 11-13 graden. Na woensdag stijgt de temperatuur geleidelijk. Komend weekend wordt het 15-20 graden en daarna mogelijk nog warmer.

Het is wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. In het westen komt een enkele lichte bui voor. De temperatuur ligt rond 7 graden en er waait een matige tot vrij krachtige noord(oost)enwind. Aan zee is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.) en vooral aan de kust van Zuid-Holland en Zeeland is kans op zware windstoten rond 75 km/uur.

Gedurende de ochtend blijft het stevig waaien en is in het zuidwestelijk kustgebied aanhoudend kans op zware windstoten. Het is wisselend bewolkt met vooral in de kustprovincies kans op een zeer lokaal buitje.

Ook vanmiddag blijft de noorden- tot noordoostenwind nadrukkelijk aanwezig. Op de meeste plaatsen is de wind vrij krachtig, in de kustprovincies vaak krachtig en in het zuidwestelijk kustgebied nog hard (7 Bft.) met windstoten tot 75 km/uur. Het wordt maximaal 10 graden op de Wadden, 12 graden in Amsterdam en Utrecht en 14 graden in het zuidoosten. Vanwege de wind is een warme jas geen overbodige luxe. Op veel plaatsen schijnt de zon regelmatig. In de kustprovincies kan lokaal een buitje voorkomen.

Vanavond zijn er in het midden en zuiden brede opklaringen. In het noorden en noordwesten is het half bewolkt met kans op een lichte bui. De noordenwind neemt geleidelijk in kracht af en de windstoten verdwijnen.

Vannacht blijft in het noorden een buitje mogelijk. In de rest van het land is het droog. De minimumtemperatuur varieert van 5 graden vlak aan zee tot -1 graad in het oosten en zuidoosten. Aan de grond komt het op veel plaatsen in het midden, zuiden en oosten tot lichte vorst.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met vooral in de noordelijke provincies kans op een bui. Er waait een zwakke tot matige westenwind. Op de Wadden is de wind vrij krachtig.

Morgenmiddag houdt het noorden kans op enkele buien, mogelijk met hagel. In de zuidelijke helft van het land blijft het droog met een mix van wolken en zon. Er waait een matige wind uit het westen tot noordwesten. In het noorden is de wind soms vrij krachtig en op de Wadden krachtig, 6 Bft. Met 11 graden aan zee tot 13 graden in Limburg is het koud voor de tijd van het jaar. Gemiddeld wordt het half mei 14-18 graden.

Morgenavond blijft in het noorden de kans op enkele buien aanwezig. In het midden en zuiden van het land is het droog. In de zuidoostelijke helft van het land daalt de temperatuur naar het vriespunt met vorst aan de grond. In de kustgebieden blijft de temperatuur enkele graden boven het vriespunt.

Woensdag blijft het op de meeste plaatsen droog, al is een enkel buitje in het (uiterste) noorden niet uitgesloten. Er is een mix van stapelwolken en zon en het wordt 10-11 graden op de Wadden tot lokaal 15 graden in het zuidoosten. In de Randstand wordt het circa 13 graden. Er waait een matige wind uit het noorden of noordoosten.

Donderdag is het droog en overwegend zonnig, Het wordt 11 graden aan de noordkust en 15-16 graden in Brabant en Limburg.

Ook de dagen daarna blijft het droog en is het vaak zonnig. Het wordt geleidelijk wat warmer met vrijdag 13 graden op de Wadden tot 17 in Limburg, zaterdag 14-18 graden en zondag 15-20 graden.

Ook volgende week houden we zeer waarschijnlijk overwegend droog weer met veel zon. De temperatuurverwachting is behoorlijk onzeker. De kans op iets bovennormale temperaturen is het grootst. In dit scenario wordt het begin volgende week 19-24 graden.