Werk aan provinciale weg tussen Lemmer en Sondel weer van start

0
202


22-06-2018 JOURE – Vanaf donderdag 28 juni hervat aannemer Reimert B.V. de werkzaamheden aan de provinciale weg (N359) tussen Lemmer en Sondel. De provincie Fryslân en de aannemer bereikten daarover deze week een akkoord. De werkzaamheden duren tot donderdag 12 juli. Verkeer moet rekening houden met hinder. De provincie Fryslân stelt bepaalde eisen aan asfalt en de fundering daarvan. Uit onderzoeken bleek eerder dat de eisen voor de fundering tussen Lemmer en Sondel niet behaald zijn.
Provincie en aannemer gingen gezamenlijk op zoek naar een passende oplossing. Met deze oplossing – het vervangen van een gedeelte van de eerder aangebrachte fundering – gaat de aannemer vanaf donderdag 28 juni aan de slag. In de week daarna krijgt de weg een nieuwe laag asfalt. Beide partijen staan achter deze oplossing.

N359 dicht
Vanaf donderdag 28 juni tot donderdag 12 juli moet het verkeer rekening houden met hinder op de N359 tussen Lemmer en Sondel. Om overlast zoveel mogelijk te beperken, vinden de afsluitingen ’s avonds en ’s nachts plaats. De N359 is dicht op:

  • Maandag 2 juli t/m vrijdag 6 juli van 20.00 tot 6.00 uur, én op
  • Maandag 9 en dinsdag 10 juli van 20.00 tot 6.00 uur.

Verkeer moet tijdens de werkzaamheden rijden via een omleidingsroute. Deze staat met gele borden aangegeven langs de weg.

Werkzaamheden Lemmer-Sondel
De weg tussen Sondel en Lemmer is een stroomweg. Op een stroomweg mag het verkeer 100 kilometer per uur rijden. Het moet voor alle weggebruikers duidelijk zijn dat ze op zo’n weg rijden. Daarom krijgt de weg de opvallende groene middenstreep, net als andere stroomwegen. De weg krijgt ook een nieuwe laag asfalt. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.fryslan.frl/lemmer.