Weersverwachting

Vrij zonnig, in het zuidoosten later kans op een bui

Vandaag is het zonnig, maar zijn er ook stapelwolken aanwezig. In het zuidoosten kan er in de loop van de middag een bui tot ontwikkeling komen, elders blijft het droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17°C aan zee tot lokaal weer 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind draait in de ochtend naar west en neemt toe naar matig. In de loop van de middag en avond draait de wind verder naar een noord- tot noordwestelijke richting en neemt boven land af naar zwak. In het noorden blijft de wind matig.

Komende nacht zijn er vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden. Mogelijk valt er in het noordoosten wat lichte regen of motregen, verder blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het midden en zuiden tot 11°C onder de bewolking in het noorden. Er staat een zwakke, langs de noordkust matige noordwestenwind.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden en kan er vooral in de ochtend lokaal lichte regen vallen. In de loop van de dag breekt de zon steeds meer door en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 20°C in het zuiden van het land. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)