Weersverwachting

Bewolkt en eerst nevelig, in het midden en zuiden plaatselijk mist

De dag begint overal bewolkt en nevelig. Met name in het zuiden en midden komt plaatselijk mist voor. Hier en daar valt lichte motregen. In de loop van de dag lossen nevel en mist op, maar het blijft overwegend bewolkt en vooral in het noorden en noordwesten kan er af en toe motregen vallen. De grootste kans op een opklaring is in het zuiden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen bewolkt en valt er in het noordwesten en noorden af en toe lichte (mot)regen. In het zuiden komen er enkele opklaringen voor, waarin nevel en lokaal mist kan ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen lokaal -3°C in het zuiden en 5°C in het Waddengebied. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak, aan zee soms matig.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden aanwezig, maar is de zon vooral in het zuiden en midden soms ook te zien. In het noorden kan plaatselijk wat lichte motregen vallen, verder blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)