Weersverwachting

Bewolkt en op de meeste plaatsen droog, in het zuiden wat zon

Vandaag is er in het noorden en midden vrij veel bewolking, in het zuiden is de zon af en toe te zien. In het uiterste noordoosten en in het noordelijk kustgebied valt af en toe lichte regen, elders blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noorden tot lokaal 8°C in het zuidoosten. De wind is overwegend zuid tot zuidwest en zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied komt er een vrij krachtige zuidwestenwind te staan.

In de nacht naar zondag klaart het op en kunnen plaatselijk mistbanken ontstaan. Het blijft vrijwel overal droog, alleen langs de noordwestkust zou een enkele bui kunnen voorkomen. De minimumtemperatuur komt op veel plaatsen onder het vriespunt uit, tot lokaal -4°C in het oosten en zuidoosten. Vlak aan zee blijft het 4 tot 5°C. De zwakke wind boven land draait in de loop van de nacht naar zuidoost, vlak aan zee neemt de wind af naar matig en draait naar een zuidelijke richting.

Zondag overdag lost de eventuele mist vrij snel op en komt op veel plaatsen de zon tevoorschijn. In de middag komt van het oosten uit bewolking binnen drijven die geleidelijk dikker wordt. In de loop van de avond gaat het regenen. De zuidoostelijke wind draait in de loop van de dag naar het noorden en is zwak tot matig. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. (Bron: KNMI)