Politie grijpt in bij vervelende bezoekers McDondalds

0
330


02-12-2018 JOURE – Gisteravond, omstreeks 22.40 uur, kreeg de politie de melding om naar de Mcdonalds te Joure te gaan. Daar zou een grote groep mannen vervelend aanwezig zijn. Zij gooiden onder andere met etenswaren, vielen het personeel lastig en kwamen ongevraagd achter de balie en in de keuken. Deze mannen waren zichtbaar onder invloed van alcohol.

Op herhaalde verzoeken van zowel het personeel als de politie om te vertrekken werd niet gereageerd. Daarop is door de collega’s besloten de mannen naar buiten te begeleiden. Een aantal mannen snapten toen nog steeds niet wat de bedoeling was en moesten aan de arm naar buiten gebracht worden, wat de nodige weerstand opleverde.

De mannen bleken met een bus gekomen te zijn en, omdat eenmaal buiten het gedrag van de mannen niet veel beter werd, werden de mannen verzocht de bus in te gaan en te vertrekken. Ook aan dit verzoek werd niet voldaan. Een aantal mannen gingen zelfs weer terug het restaurant in.

Om hun woorden kracht bij te zetten hebben de collega’s de wapenstok gebruikt. De collega’s hebben de groep mannen op die manier naar de bus gedirigeerd, waarna zij uiteindelijk instapten en de bus kon vertrekken.

Er is één persoon aangehouden en de politie onderzoekt nog of er meer strafbare feiten zijn gepleegd.

Door een aantal omstanders is gefilmd. Mocht u getuige zijn geweest van dit voorval en u heeft informatie, dan kunt u dit doorgeven via het telefoonnummer 0900 8844 of aan het politiebureau. Anoniem informatie doorgeven kan ook via 0800-7000.