Opsporen zieke iepen van start

0
214


16-06-2018 JOURE – Maandag 18 juni gaat de Stichting Iepenwacht Fryslân (SIF) weer van start met de jaarlijkse controle van iepen. Dit om zieke iepen op te sporen binnen de deelnemende gemeenten van Stichting Iepenwacht Fryslân (SIF). De Iepenwacht zet hiervoor vijf inspecteurs in die de iepen gaan controleren. Tijdens de inspectieperiode (medio juni tot en met september) worden de inspecteurs graag geholpen bij het opsporen van zieke iepen door de bewoners van de deelnemende gemeenten.

Wanneer iemand een zieke iep heeft, of weet te staan, kan hij of zij dit melden via het meldingsformulier op de website van Stichting Iepenwacht Fryslân. Gevraagd wordt onderstaande gegevens door te geven:
– Datum
– Adres + woonplaats (waar staan de zieke bomen?)
– Aantal zieke bomen
– Eigenaar van de bomen

Iepen in Nederland worden bedreigd door iepziekte. Een dodelijke en besmettelijke ziekte die, als de ziekte haar gang kan gaan, ervoor kan zorgen dat deze zo kenmerkende boom niet meer voorkomt in het Hollands landschap. In Fryslân staan nog veel iepen die stuk voor stuk het behouden waard zijn. Stichting Iepenwacht Fryslân maakt zich met succes sterk voor het behoud van deze karakteristieke boom!

Meer informatie over Stichting Iepenwacht Fryslân, de deelnemende gemeenten en (het herkennen van) iepziekte staat op www.iepenwachtfryslan.nl.