Leerlingenvervoer: 13 Opstap plaatsen komen te vervallen

0
24


16-05-2018 JOURE – In 2015 werden de opstapplaatsen door de gemeente De Fryske Marren ingevoerd. De gemeente was er van overtuigt dat alle opstapplaatsen voldeden aan de eisen beschut,verlicht en veilig. Het Ouderplatform was het hier niet mee eens en ging alle opstapplaatsen bij langs om ze in kaart te brengen. Na het in kaart brengen van de 22 opstapplaatsen heeft het ouderplatform leerlingen vervoer De Fryske Marren een stevige brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders dat meer dan de helft niet aan de eisen voldeed. De reactie van het college in 2016 was schrijnend. Volgens het college sloeg het Ouderplatform de plank volledig mis.

Tot de dag van vandaag is het ouderplatform blijven strijden voor goede opstapplaatsen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Maar liefst 13 opstapplaatsen die niet voldoen aan de eisen worden toch geschrapt! Goed nieuws dus! Nu rest echter nog 1 vraag… Waar zullen de kinderen nu moeten in en uitstappen? Het ouderplatform leerlingenvervoer De Fryske Marren zal op korte termijn vragen stellen aan het college van het B & W.

Vooralsnog lijkt de enige en juiste beslissing om de kinderen gewoon als 10 jaar geleden de kinderen van huis af te vervoeren naar de scholen of de dag besteding. Iniden deze plannen niet waren veranderd had de gemeente zich inmiddels (bijna) €100.000 euro kunnen besparen.