Landelijke staking streekvervoer gaat door

0
197


25-06-2018 JOURE – De bemiddelingspoging voor een nieuwe cao in het openbaar vervoer mislukt. Daarom zal het CNV aankomende woensdag defenitief het streekvervoer plat leggen. Ook de duur van 3 achtereen is inmiddels bekend gemaakt. Het is nog onduidelijk of de FNV ook zich achter de staking zal scharen. Vanavond raadpleegt de FNV haar achterban. Het CNV roept de leden op om vanaf woensdagochtend het werk voor 72 uur neer te leggen. 

In 1e instantie zou de staking vandaag al beginnen echter werd die actie door de bonden twee dagen uitgesteld om de bemiddelaars meer tijd te geven om tot een oplossing te komen. Na de terugkoppeling van de bemiddelaars bleken er geen grote stappen te zijn gezet. De werkgevers geven niet genoeg aan de eisen toe en lijkt er geen enkele verbetering mogelijk. Dat betekent dat het CNV vanaf woensdag volop in actie gaan.

Er wordt onderhandeld over een cao voor 12.000 werknemers in het streekvervoer. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en elke 2,5 uur een (plas)pauze.