Kunstwandelroute in Akkrum

0
227


25-06-2018 AKKRUM – Een wandeling van ongeveer 4 km in een lus door het dorp. Een prachtige manier om Friesland en het dorp Akkrum te ontdekken. Je loopt met een beschrijving of een app langs allerlei verschillende doeken die in een frame geplaatst zijn. Deze doeken staan of hangen door heel Akkrum. De afbeeldingen op de doeken zijn gemaakt door plaatselijke kunstenaars die bij het beschrijven van deze doeken geholpen zijn door plaatselijke dichters.

Plaatselijk Belang Akkrum-Nes werkt samen met de haven ‘De Drijfveer’ waar ook doeken hangen. De beschrijving van de route ligt in verschillende winkels, bij het station en bij de haven. Door deze kunstwandelroute zal men ook genieten van het water, de boten, de fraaie oude gebouwen, het landschap en de dieren: kortom van de hele Friese plattelandsgemeenschap.

De medewerkers zijn kunstschilders Rens Hoekstra, Denise Visser, Suzan Peeters, Maurice Brinkman en Bert Wedman. De fotografen zijn Mirjam van der Meer, Hans Elzinga, Alex de Haan, Hans Noppert, Stiny Monkelbaan en Thom van Dijk. De dichters zijn Kees Middendorp en Janna van der Meer.