Kinderpsychiater per direct op non-actief

0
257


17-06-2018 JOURE – De 66-jarige kinderpsychiater is door zijn werkgever per direct op non-actief gesteld door de werkgever uit Joure. De kinderpsychiater was al vijf jaar verbonden aan het Therapeuticum als ZZP-er. De kinderpsychiater werd in Nepal op heterdaad betrapt met een minderjarige jongen van 15 jaar waar hij ontucht mee pleegde.

Op de website van Therapeuticum is te lezen dat de werkgever en collega’s zeer geschrokken te zijn. Vanaf morgen is de organisatie bereikbaar om antwoord te geven op de vragen die zullen volgen. Daarnaast zullen ook alle cliënten worden geïnformeerd over de status van de situatie.

Justitie had de man al langer onder de aandacht omdat hij vaker naar Nepal op vakantie ging. Daar verbleef hij dan in een guesthouse. Eerder kwamen er geluiden naar buiten over een mogelijke ontuchtzaak waardoor er een onderzoek opgestart werd. De man zou mogelijk middels een financiële vergoeding de families ondersteunen waardoor er mogelijk geen verdere acties werd ondernomen.

Justitie in Nederland heeft aangegeven geen aanleiding te hebben dat de kinderpsychiater ook op dergelijke wijze in Nederland actief zou zijn. Ook zou het Therapeuticum daar geen aanwijzingen voor hebben. De man werd ingezet als specialist en deed hij zijn werk in samenwerking met een andere hulpverlener. Bij psychiatrische sessies was er in principe altijd een tweede hulpverlener of een ouder aanwezig.