Drukke tijden voor brandweer Joure

0
14


15-04-2018 JOURE – Gister werd de brandweer opgeroepen voor brand in een vuilcontainer. Achter een huis was de container die tegen een bijkeuken stond, in brand geraakt. Toen de brandweer ter plaatse kwam hadden de bewoners de brand al uit. De brandweer hoefde alleen nog een nacontrole te doen. Na ruim een half uur waren zij weer terug op de kazerne.

Woningbrand Prinses Irenestraat
Afgelopen vrijdag was er een woningbrand aan de Prinses Irenestraat te Joure. Een voorbijganger zag rook uit het slaapkamerraam komen en heeft 112 gebeld. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen stond de bewoner ons op te wachten, hij was ook net thuis gekomen en was gelukkig nog niet naar binnen gegaan.

Op de bovenverdieping hing gitzwarte rook en bij het openen van de slaapkamerdeur ontplofte een spuitbus met lucht. Met 2 hogedrukstralen heeft de brandweer de brand, die ook doorgeslagen was naar de zolder, geblust. De ook gealarmeerde hoogwerker uit Heerenveen heeft nog een controle onder de dakpannen gedaan. Hierna Salvage gewaarschuwd om de bewoner bij te staan bij het regelen van de schade. Na twee uren was de brandweer weer terug op de kazerne.

Dier in nood
Afgelopen vrijdag werd de brandweer omstreeks 21.00 uur opgeroepen voor een dier in nood. Er zat een valkje in een boom en kon er niet uit komen. Het beestje zat met een vleugel vast tussen een tak. Omdat de hoogwerker de boom niet kon bereiken en de vogel te hoog zat voor een ladder hebben de brandweerlieden hem voorzichtig met een waterstraal uit de boom gespoten. Hierna konden we het beestje overdragen aan de mensen van de dierenambulance die zich verder om hem ontfermen. Na een klein uurtje keerde de brandweer terug op de kazerne.

Kortsluiting in lasdoos
In eerste instantie werd de brandweer afgelopen donderdag voor een melding in verband met een nacontrole na kortsluiting in een lasdoos. Bij uitruk meldde de centralist dat er toch nog rookontwikkeling was en de brandweer hoge prioriteit ter plaatse wilden gaan. Eenmaal ter plaatse meldde de bewoner dat het niet meer brandde maar dat er nog wel rook hing.

Na een beetje sloopwerk konden we bevestigen dat de brand uit was en er gelukkig geen uitbreiding was. Na het ventileren van de bovenverdieping kond de brandweer weer retour kazerne.