Cursus Klik & Tik in Joure

0
22


07-11-2018 JOURE – Moeite om de weg te vinden op de computer of de tablet? De bibliotheek in Joure biedt ondersteuning met de cursus Klik & Tik. Deze helpt mensen om de computer of tablet beter te kunnen gebruiken. Klik & Tik wordt gegeven op de woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. De eerste keer is op woensdag 31 oktober. Er is plaats voor acht deelnemers.

Elke deelnemer kan maximaal acht weken achter elkaar de cursus volgen. Deelname is gratis. Wie mee wil doen, dient zich vóór 24 oktober aan te melden aan de balie in de bibliotheek of via telefoonnummer 0513 412086.

Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen:
– Men leert typen, e-mailen en men gaat het internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan men zelf oefenen.

– Men leert er te zoeken en hoe men websites kan bekijken. Hoe wordt een email geschreven en hoe “download” je bestanden? Alles wordt direct geoefend op een speciale website.

– Geleerd wordt hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken en men maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube.

Klik & Tik is een oefenprogramma. Via filmpjes kan de eenvoudige uitleg worden bekeken en daarna kan men aan de slag met praktische oefeningen. Met het nieuwste onderdeel De tablet, leert u omgaan met de tablet. Dit kan zowel een iPad of een Android tablet zijn.

U leert:
– aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, – toetsenbord gebruiken;
– naar internet gaan, websites zoeken en – informatie zoeken op websites;
– informatie zoeken op internet; e-mails versturen en ontvangen;
– foto’s en filmpjes maken en bekijken;
– verbinding maken met wifi;
– veilig werken op de tablet.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u graag deelnemen aan Klik & Tik? Of heeft u vragen?
Neem contact op met Minke Bergsma, via m.bergsma@bibliothekenmarenfean.nl of 0513 412086. Of kom even langs in de bibliotheek.

14 november 2018, van 13:30 tot 15:30 | Elke week | Joure

Kosten: Gratis toegang