Aldehaske giet Fljimsk tijdens dorpsfeesten

0
25


16-05-2018 OUDEHASKE – Tijdens de aankomende feestweek in Oudehaske (24 tit en met 27 mei aanstaande) organiseert FC ONH (Feestcommissie Oude- en Nijehaske) op donderdag 24 mei 2018 een muzikale, Friestalige theatervoorstelling van Piter Wilkens, Griet Wiersma en Minze Dijksma, genaamd FLJIMSK! Een verrassend Fries programma vol humor, zang en magie. Drie friese toppers bundelen hun krachten en zijn te zien in deze voorstelling.

Griet Wiersma en Minze Dijksma werkten vele jaren samen met Teake van der Meer, maar in 2014 liet Teake weten te stoppen met grote shows. Bewonderaars hoopten sindsdien op een doorstart van Griet en Minze, zodat de typisch Friese humor niet verloren zou gaan. Gelukkig bleek ook Piter Wilkens toe aan een nieuwe uitdaging en de combinatie van de drie Friese toppers was een feit. “Fljimsk” is geboren, een sfeervol programma waarin humor wordt afgewisseld met zang en magie.

Griet en Piter schrijven en zingen al jaren met veel succes hun eigen liedjes. Zo scoren ze
bijvoorbeeld elke keer hoog in de jaarlijkse Fryske Top-100. Griet heeft naast haar zingen ook in theatershows laten zien over veel talent te beschikken bij het spelen van komische
typetjes. Niet voor niets wordt Griet de Friese Tineke Schouten genoemd. Minze brengt zijn goocheltrucs op een Tommy Cooper-achtige manier. Piter, beschikkend over gortdroge
Friese humor, past perfect bij deze twee artiesten. Piter is bekend als “De Fryske Troubadour”, maar heeft daarnaast ook de nodige ervaring opgedaan in diverse theaterproducties.

Recensenten spraken over “een heerlijke avond” en een “hilarische shoW’. Kortom, zeker een reden om een bezoek te brengen aan deze avond vol FRIES VERTIER!!

Toegangskaarten:
– voorverkoop (tot 21-05-2018)
€ 11,00 p.p.
e-tickets zijn online te verkrijgen via http://www.ticketkantoor.nl/shop/fconh
of bij het Kulturhûs, Julianastraat 5 te Oudehaske (Sjaak Mulder)
– aan de zaal/feesttent (24-05-2018)
€ 15,00 p.p.