7000 kinderen maken gebruik van Stichting Leergeld

0
198


20-06-2018 JOURE – Zie jij in jouw werk op school, de schulphulpverlening, het wijkteam of maatschappelijke organisatie kinderen uit gezinnen waar te weinig geld is voor zaken die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn? Bijvoorbeeld schoolreisjes, lid worden van een sportclub, muziekles, je verjaardag vieren of een keer een dagje uit? Jij weet als geen ander hoe belangrijk het voor kinderen is om mee te kunnen doen.

De stichting voorziet in een breed pakket aan voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag en recreatie. Je kunt de kinderen helpen door een aanvraag te doen voor een van de voorzieningen. Aanvragen kunnen eenvoudig online gedaan worden. Kleine moeite, groot verschil! Afgelopen jaar zijn er bijna 7000 kinderen geholpen. Dat zijn er 1800 meer dan in het jaar ervoor. De stijging zou onder andere te danken zijn aan de provinciale media. Door aandacht te schenken aan de het onderwerp zou Stichting Leergeld beter te vinden zijn.

Kinderen tussen de 4 en 17 jaar, uit gezinnen met een laag inkomen, kunnen meedoen aan activiteiten met leeftijdsgenoten. Het gaat bijvoorbeeld om een schoolreisje, zwemles, sportactiviteiten en muziekles. Via www.kindpakket.nl kunnen mensen de vergoedingen aanvragen. Stichting Leergeld werkt samen met de Friese gemeenten.