Independent Festival In Joure

0
253


07-06-2018 JOURE – De leerlingen van de klassen mavo-3 van het Bornego College in Joure gaan op woensdag 4 juli knallend de laatste lesdag afsluiten. Amerika viert dan haar onafhankelijkheid en de leerlingen van het Bornego College in Joure hun laatste lesdag. Dat doen ze met een festival dat ze zelf organiseren in opdracht van de vakken ckv en economie. Daarbij zijn al grote namen de revue gepasseerd zoals Jelle B en Jack Shirak.

Voorbereiding in volle gang
De leerlingen zijn twee weken geleden gestart met de voorbereiding Dat doen ze iedere donderdagochtend vanaf 8.30 tot 12.30 tot juli van dit jaar. Zij zijn bezig met het opbouwen van een podium, het maken van een begroting, het benaderen van artiesten, maar ook het zelf musiceren. De leerlingen hebben al sinds de kerstmusical een eigen heuse Bornego Music Band. Independent Festival zal 4 juli plaatsvinden en start om 15.00 uur tot 21.00 uur in de avond.

Docenten CKV Nelleke Diepeveen
“Hiervoor ga je het onderwijs in als je ziet hoe de leerlingen van het Bornego College zo fanatiek workshops aan het volgen zijn voor organisatie, podium etc”.

Jelle Hiemstra heeft in zijn 25 jaar onderwijservaring nog nooit zo blije gezichten gezien van de leerlingen. “Tijdens de workshop Sponsoring begonnen leerlingen spontaan plaatselijke bedrijven te benaderen om in ruil voor sponsoring bedrijven auto’s te wassen met als positief gevolgen 250 euro binnen een uur verdiend, fantastisch!!”.

Afdelingsleider Arjen Baak
Dit wordt het toekomstige onderwijs waarbij leerlingen van diverse vakken vanuit 1 centrale thema hun opdrachten uitoefenen in de praktijk”